WIE ZIJN WIJ

De FEM-rijopleiding is ontwikkeld door Jan Voerman. Sinds eind jaren tachtig is hij gespecialiseerd in de hulp aan mensen met rijangst, en in de hulp aan rijles-leerlingen die bij hun eigen rijschool tegen
onoverkomelijk lijkende problemen aanlopen. Bijna allen zijn vrouw, de echte fobische rijangst en de rijangst als gevolg van een ernstig ongeval niet meegerekend. Die komt net zo goed bij mannen voor.

Jan Voerman ontdekte dat deze ‘primaire rijangst’ bij de meesten nooit zou zijn ontstaan, als deze rijbewijsbezitters op een andere wijze rijles zouden hebben gehad.
Voor veel vrouwen bleek de les-methodiek van de huidige rijopleiding helemaal niet bij hen te passen.
De meesten voelden zich al tijdens het lessen daar niet erg prettig bij. De drempel om vervolgens zelfstandig te gaan rijden was bij veel van hen ook veel hoger dan bij mannen het geval is: een aantal jonge vrouwen haakte direct al volledig af. Dat de rijopleidingsmethodiek eigenlijk voor alle vrouwen héél anders in elkaar zou moeten steken, kan je lezen in het stuk dat je via de homepage kunt aanklikken.

De introductie van de FEM-rijopleiding is een initiatief van Jan Voerman en zijn gespecialiseerde rijschool RijRelaxed Nederland.
De bedoeling is dat eind 2010 zelfstandige rijscholen in het hele land met bekwame gecertificeerde FEM-instructeurs hun vrouwelijke leerlingen de FEM-rijopleiding als de standaard rijopleiding voor vrouwen kunnen aanbieden.
Ook zijn wij op zoek naar fondsen om vervolgens wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken naar de meest ideale rijopleiding voor vrouwen.