RIJANGST

Deze website gaat alleen over zogenaamde ‘primaire rijangst’.

Heeft u last van fobische rijangst of heeft uw rijangst te maken met een ernstig ongeval of bijna-ongeval, dan kunt u terecht op de website van RijRelaxed Nederland.


‘Primaire rijangst’ gaat over angst, of gebrek aan vertrouwen achter het stuur, welke te maken heeft met uw deelname aan het verkeer en/of meer technische zaken zoals inparkeren, de hellingproef, het afslaan van de motor bij het optrekken, enzovoort.
Bij de deelname aan het verkeer kan het om alle soorten situaties gaan, of om enkele specifieke situaties, zoals het invoegen als het druk is en er weinig ruimte is, grote rotondes, complexe kruispunten, smalle straatjes met geparkeerde auto’s.
Hoe heftig uw angstgevoelens daarbij ook kunnen zijn, wij spreken dan tóch niet over een fobie.


‘Fobische rijangst’ beperkt zich meestal tot specifieke plekken of situaties, waarbij een soort van paniekreactie ontstaat in het lijf en tussen de oren, die eigenlijk nergens op slaat. De eigen rijvaardigheid en het zelfvertrouwen daarin is meestal niet het probleem, hoewel dat soms náást de fobische reactie zou kunnen voorkomen als een stukje ‘primaire rijangst’.
Wel is men tijdens zo’n paniekreactie vaak bang de controle over zichzelf zodanig te kunnen verliezen dat men de auto niet meer in de hand weet te houden en zo een gevaar te vormen op de weg. Dwangverschijnselen kunnen ook voorkomen bij fobische rijangst, evenals pleinvrees, hoogtevrees en dergelijke fobische angsten.


Fobische rijangsten spelen zich vaak af op snelwegen, bij bruggen en tunnels, bij plekken waar geen vluchtstrook is, langs water, enzovoort. Voor een professionele intake en trainingen kunt u het beste terecht bij Jan Voerman van RijRelaxed Nederland. U treft daar nog veel meer informatie aan!


Inschrijven intake/kennismaking ‘primaire rijangst’

Let op: de intake/kennismaking ‘primaire rijangst’ is alleen bestemd voor mensen die het rijbewijs al hebben. Heeft u rijangst of andere angsten maar moet u het rijbewijs nog halen, schrijf dan in voor een FEM-kennismakingsles of FEM-diagnose-adviesrit en vermeldt daar dan bij dat u last heeft van angst(en).

De vrijblijvende intake en kennismaking met de aanpak duurt 2½ uur. De eerste helft daarvan wordt met een kop koffie of thee besteed om uw probleem in kaart te brengen en u te vertellen hoe de methodiek in elkaar zit waarmee de FEM-rijangstinstructeur u gaat helpen. Daarover krijgt u trouwens als bijlage bij de bevestiging van uw inschrijving al een introductie toegemaild.

In de tweede helft van de intake/kennismaking wordt er voorzichtig met u een start gemaakt in een lesauto. De angstinstructeur bedient daarbij vaak de koppeling en de versnellingspook voor u, tenzij dat naar zijn oordeel geheel overbodig is. Rijdt u automaat, dan blijft de instructeur dat tijdens alle sessies voor u doen als hij geen automaat beschikbaar heeft. Dat went binnen één minuut.

De kosten voor de intake/kennismaking van 2½ uur zijn € 175,–. Het uurtarief daarna is mede afhankelijk van de ervaring van de FEM-rijangstinstructeur en bedraagt maximaal € 80,–. Soms wordt er daarbij rekening gehouden met uw inkomenssituatie. FEM-rijangstinstructeurs zijn er in de met rood aangegeven plaatsen op het kaartje onder FEM-instructeurs.


Uitsluitend voor Nieuwegein (Jan Voerman) en Deventer is er uitgebreide schriftelijke documentatie beschikbaar. U kunt dat telefonisch aanvragen op werkdagen en zaterdag: 06 – 55 12 08 54 en 06 – 57 33 55 94. 

Nu direct inschrijven voor een intake/kennismaking?
U bent dan niet verplicht daarna ook trainingen te gaan volgen. Daarin blijft u vrij.
IK WIL MIJ NU INSCHRIJVEN!

Deze website wordt aangeboden door RijRelaxed Nederland