• Onderdeel van Rijrelaxed Nederland
 • Primaire Rijangst

  ‘Primaire rijangst’ gaat over angst, of gebrek aan vertrouwen achter het stuur, welke te maken heeft met uw deelname aan het verkeer en/of meer technische zaken zoals inparkeren, de hellingproef, het afslaan van de motor bij het optrekken, enzovoort.

  Bij de deelname aan het verkeer kan het om alle soorten situaties gaan, of om enkele specifieke situaties, zoals het invoegen als het druk is en er weinig ruimte is, grote rotondes, complexe kruispunten, smalle straatjes met geparkeerde auto’s.
  Hoe heftig uw angstgevoelens daarbij ook kunnen zijn, wij spreken dan tóch niet over een fobie.

  Inschrijven intake/kennismaking ‘primaire rijangst’

  Let op: de intake/kennismaking ‘primaire rijangst’ is alleen bestemd voor mensen die het rijbewijs al hebben. Heeft u rijangst of andere angsten maar moet u het rijbewijs nog halen, schrijf dan in voor een FEM-kennismakingsles of FEM-diagnose-adviesrit en vermeldt daar dan bij dat u last heeft van angst(en).

  De vrijblijvende intake en kennismaking met de aanpak duurt 2½ uur. De eerste helft daarvan wordt met een kop koffie of thee besteed om uw probleem in kaart te brengen en u te vertellen hoe de methodiek in elkaar zit waarmee de FEM-rijangstinstructeur u gaat helpen. Daarover krijgt u trouwens als bijlage bij de bevestiging van uw inschrijving al een introductie toegemaild.