• Onderdeel van Rijrelaxed Nederland
 • Fobische Rijangst

  ‘Fobische rijangst’ beperkt zich meestal tot specifieke plekken of situaties, waarbij een soort van paniekreactie ontstaat in het lijf en tussen de oren, die eigenlijk nergens op slaat. De eigen rijvaardigheid en het zelfvertrouwen daarin is meestal niet het probleem, hoewel dat soms náást de fobische reactie zou kunnen voorkomen als een stukje ‘primaire rijangst’.
  Wel is men tijdens zo’n paniekreactie vaak bang de controle over zichzelf zodanig te kunnen verliezen dat men de auto niet meer in de hand weet te houden en zo een gevaar te vormen op de weg. Dwangverschijnselen kunnen ook voorkomen bij fobische rijangst, evenals pleinvrees, hoogtevrees en dergelijke fobische angsten.

  Fobische rijangsten spelen zich vaak af op snelwegen, bij bruggen en tunnels, bij plekken waar geen vluchtstrook is, langs water, enzovoort. Voor een professionele intake en trainingen kunt u het beste terecht bij Jan Voerman van RijRelaxed Nederland. U treft daar nog veel meer informatie aan!

  Inschrijven intake/kennismaking ‘primaire rijangst’

  Let op: de intake/kennismaking ‘primaire rijangst’ is alleen bestemd voor mensen die het rijbewijs al hebben. Heeft u rijangst of andere angsten maar moet u het rijbewijs nog halen, schrijf dan in voor een FEM-kennismakingsles of FEM-diagnose-adviesrit en vermeldt daar dan bij dat u last heeft van angst(en).

  De vrijblijvende intake en kennismaking met de aanpak duurt 2½ uur. De eerste helft daarvan wordt met een kop koffie of thee besteed om uw probleem in kaart te brengen en u te vertellen hoe de methodiek in elkaar zit waarmee de FEM-rijangstinstructeur u gaat helpen. Daarover krijgt u trouwens als bijlage bij de bevestiging van uw inschrijving al een introductie toegemaild.